marvin-meyer-571072-unsplash rawpixel-788593-unsplash stefan-stefancik-257625-unsplash

Rapporteren en Reflecteren in de Zorg

De training Rapporteren en Reflecteren in de Zorg biedt een op waarden gebaseerde ’learning by doing’ methode. De inspirerende training laat zorgprofessionals ervaren hoe zij met het minst populaire onderwerp van hun vak, namelijk rapporteren, kunnen bijdragen aan de kwaliteit van zorg.

Deelnemers ervaren hoe het systeem voor hen, hun cliënten en hun verwanten kan werken in plaats van tegen hen. 

De belangrijkste kracht van de training is dat het rapporteren en reflecteren met elkaar combineert. Zo worden professionals in het hart van hun vak aangesproken.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

Bestel ons boek als je er meer over wilt weten. "Rapporteren en Reflecteren in de Zorg, in minder tijd met meer aandacht".

Het team van BAS

We werken met een team van 4 trainers die in de BAS-methodiek zijn opgeleid. Wil je ook BAS-trainer worden? Voldoe je aan de volgende criteria: Ervaring in de zorg, ervaring met het trainen van groepen. Ben je een vaardige schrijver en heb je een open lerende persoonlijkheid, bel me dan voor een oriënterend gesprek.

Veronica Waleson

Veronica is oprichter/eigenaar van Bureau Aansprekend Schrijven. Naast trainer in Rapporteren en Reflecteren in de Zorg is zij coach in samenwerkvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling. Ze is een ervaren intervisie-begeleider en geeft teamtrainingen. Daarnaast is ze lid van de Raad van Advies van het Tijdschrift voor Coaching. Mensen omschrijven haar als deskundig, creatief en humorvol. Ze publiceerde drie boeken. Zij is tevens kunstenaar. Als vrijwilliger helpt ze kinderen met een taalachterstand.

 

 

   

Caroline Baan

Caroline is een gecertificeerd coach in persoonlijk leiderschap. Ze bekleedt diverse maatschappelijke rollen in de zorg, onder andere die van toezichthouder bij VVT- en gehandicaptenzorgorganisaties. Ze brengt kennis en ervaring met transities in de zorg mee en is tegelijkertijd in verbinding met de praktijk van de zorgmedewerkers. Naast haar werk als trainer Rapporteren en Reflecteren in de Zorg heeft ze haar eigen coachings- en adviesbureau. Mensen zeggen over haar dat ze structuur en overzicht brengt en met een vleugje humor aandacht heeft voor ieders inbreng. In haar vrije tijd is ze yoga-docent.

 

 

   

Anke de Jong-Koelé

Anke is rouw- en verliestherapeut. Ze heeft jarenjang ervaring in de zorg, onder andere bij Bartiméus. Mensen omschrijven haar als een warm persoon, met aandacht voor de ander, zonder oordeel en nuchter. Ze is naast trainer Rapporteren en Reflecteren in de Zorg en haar werk binnen haar eigen praktijk kunstenaar (grafisch werk, fijnschilderen en poëzie). Ze schreef het boek Van Overleven naar Zinvol leven en Verlies binnenstebuiten, beiden gaan over verlies van gezondheid. Als vrijwilliger zet zij zich in voor ouderen

 

 

   

Marja Havermans

Marja werkte in het onderwijs en was zelfstandig tekstschrijver/redacteur. Na haar studie filosofie bekwaamde ze zich in de praktische filosofie. Ze werkt als gespreksleider socratische gesprekken, zowel in groepen als individueel. Naast haar werk als trainer Rapporteren en Reflecteren in de Zorg geeft ze lezingen, waaronder ‘Spreken is Zilver, vragen is Goud’, als vervolg op haar boek over dialogen met ouderen en ‘Aanvaarding in de stoïcijnse filosofie’ gebaseerd op haar boek ‘Sterven als een Stoïcijn’. Mensen omschrijven haar als helder, gestructureerd en betrokken. Als vrijwilliger is ze actief in de palliatieve thuiszorg.

 

 

Opdrachtgevers

Wij hechten aan de privacy van onze opdrachtgevers, maar we staan je graag te woord over het type opdracht bij diverse grote en kleinere zorgorganisaties waarmee wij een duurzame samenwerkrelatie hebben. Indien gewenst kunnen we referenties opgeven.

Quotes uit evaluaties:

"De uitleg en het boek zijn helder. Dit helpt mij bij het rapporteren en stellen van doelen, dit heb ik direct kunnen implementeren in een zorgplan."  (maart 2023)

"Ik weet nu hoe ik mijn doelen kan aanpassen waardoor ze smart worden en hoe ik mijn team hierbij kan betrekken." (maart 2023)

Je kunt onze LinkedIn pagina volgen waarop we weetjes en ervaringen bijhouden over Rapporteren en Reflecteren in de Zorg.

 

 

Maak je website met Websitemachine.nl