marvin-meyer-571072-unsplash rawpixel-788593-unsplash stefan-stefancik-257625-unsplash

Creatieve workshops

 

Voor teams en individuen 

Aanspreken van je scheppende vermogen tijdens de open inschrijving (data op aanvraag) of samen met je team is verbindend. Je mag in mijn Atelier de Trap experimenteren zonder prestatiedruk. Als je besluit om een workshop te volgen bij Atelier De Trap dan krijg je:

v Een inleiding op het onderwerp

v Behulpzame instructies

v Tijd om je kunstwerk te maken

v Een ontmoeting waarin verhalen worden gedeeld

v Toegang tot de kunst- en schrijfbibliotheek

In het ruime atelier is voldoende materiaal aanwezig. In een periode waarin we fysiek afstand houden en digitaal communiceren, is het een verademing om materiaal door je vingers te laten gaan en elkaar daarin zonder tussenkomst van een computer te inspireren. 

Suggesties

Bomen Schilderen

Bomen zijn een rijke inspiratiebron. Je wilt je misschien een levensboom maken of je lievelingsboom vanaf een foto naschilderen. Je kunt bomen langs een pad schilderen of in een landschap. Je kan buiten schilderen of liever in het comfortabele atelier blijven waar alles voor handen is. Terwijl je bezig bent, mijmer je over de vragen die bomen bij je oproepen, zoals waar je wortels liggen, wat je sterk maakt en waar je naar uitreikt. Na afloop bespreken we het werk en hoe je tot een artistieke vertaling bent gekomen van jouw antwoord op de vraag die voor jou relevant is.

Verhalende collages maken

De Griekse mythologie en het gedachtegoed van Carl Jung inspireren tot een creatieve zoektocht naar de verschillende stemmen die binnen in jou leven. In een notendop hoor je over de mythen waarin de Griekse goden en godinnen optreden. Jij vraagt je af in welke verhaal je jezelf het meest herkent en welke stem wat meer ruimte in jouw leven verdient. Je verwerkt je antwoorden in een collage en leert ondertussen over compositie, vorm en kleur.

Bloemen in aquarel en poëzie

Zomerbloemen. Geel, wit, rood, blauw en alle soorten violet. Ik nodig je uit om te experimenteren met aquarelverf op papier. De heldere kleuren, de lichtvoetigheid van het materiaal en de manier waarop die kleuren in elkaar kunnen vervloeien brengen een poëtische sfeer over. Je ervaart tijdens het schilderen een weldadige diepe concentratie en rust. Bovendien krijg je inzicht in het proces van sturen en loslaten, omdat het materiaal dit van je vraagt. 

Selfie Schilderen

Tijdens deze workshop ga je met een flinke dosis vrolijke zelfspot een zelfportret maken. Je benadrukt met je kwast in de stijl van Picasso, Modigliani of Corneille  je beste kwaliteiten. Je stralende lach, je weelderige bos haar, je perzikhuid, je wijze ogen of je markante neus. Aan de hand van een meegebrachte foto kijk je onbevangen naar jezelf en ervaar je hoe mooi je bent. 

Schrijf je Blij Proeverij

In de Schrijf je Blij Proeverij neem ik je mee op schrijfavontuur. Je krijgt gedurende de dag korte schrijfoefeningen die betrekking hebben op de onderwerpen die ik in mijn boek Schrijf je Blij behandel: Hoe beschrijf je een situatie? Hoe breng je een karakter tot leven? Hoe schrijf je een dialoog? Hoe maak je een verhaallijn? Welke stijl past bij je en wat is jouw thema? Je inspireert elkaar door de resultaten met elkaar te delen. 

Koffie staat klaar om 9.30. We beginnen om 10.00 uur en werken door tot 16.30. De kosten zijn in de open inschrijving € 125,00 per persoon inclusief materiaal en lunch (data op aanvraag). Prijs voor teams in overleg. Workshops van 1 dagdeel behoren tot de mogelijkheden. Als je vragen of wensen hebt, kun je me bellen 06 29520878 of mailen: info@veronicawaleson.nl

Wil je geïnformeerd blijven over het per seizoen wisselend aanbod van De Trap laat dan je e-mail adres achter voor de nieuwsbrief. 

 

 

Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu